Završna faza istrage: Postupajući tužilac počinje s ispitivanjem Sanjina Sefića

E. H.
Završna faza istrage: Postupajući tužilac počinje s ispitivanjem Sanjina Sefića
YouTube / Prtscr
Tačno tri mjeseca nakon stravične saobraćajne nesreće u Sarajevu, kada su tragično nastradale Edita Malkoč i Selma Agić, dvije studentice Filozofskog fakulteta, Sanjin Sefić koji je osumnjičen za njihovu smrt stigao je napokon "pred lice pravde".

Nakon što je jučer iz Srbije, u koju je pobjegao dan nakon izazivanja stravične saobraćajne nesreće, izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, Sefić će danas biti ispitan u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, koja je kazala da će dežurna tužiteljica danas ispitati Sefića u vezi s okolnostima pod kojima se saobraćajna nesreća dogodila. Dodala je i da je ovo završna faza istrage, nakon čega će biti poznati detalji daljeg postupka u slučaju Sefić.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne 10. oktobra skrivio stravičnu nesreću u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije, a uhapšen je tek dva dana nakon nesreće, 12. oktobra, u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije