Svjetlosna dekoracija u Alipašinoj ulici povodom predstojećih praznika

Radiosarajevo.ba
Svjetlosna dekoracija u Alipašinoj ulici povodom predstojećih praznika
Povodom predstojećih praznika radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park su završili s postavljanjem svjetlosnih dekoracija duž Alipašine ulice od Higijenskog zavoda do granice s općinom Vogošća na Kobiljoj glavi.

Općina Centar je finansirala ovaj projekt, a kako je ranije najavio načelnik Općine Nedžad Ajnadžić, želja uprave ove gradske Općine je da, osim centralnih ulica poput Maršala Tita i Ferhadije, također i drugi dijelovi općine Centar postanu atraktivni za turiste koji dolaze iz naše zemlje i inozemstva, čime bi upotpunili kompletnu prazničnu atmosferu.

Postavljeni ukrasi, koji su već u funkciji, stvaraju poseban ugođaj posebno tokom večernjih sati i oni su proizvodi koji izlaze iz pogona preduzeća Park u Sokolović koloniji.

U okviru napora Općine Centar da učini ovu općinu i grad Sarajevo što interesantnijim za domaće i strane turiste, također je u toku montaža infrastrukture za predstojeći Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana čije otvaranje je planirano za 6. decembar ove godine i koji je prema mišljenju mnogih posjetilaca, prošle godine bio jedan od bolje organiziranih manifestacija u Centru i ovom gradu tokom zimskih mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije