Postavljen glavni vod u ulici Muse Ćazima Ćatića

Fena
Postavljen glavni vod u ulici Muse Ćazima Ćatića

Kompletan glavni vod u ulici Muse Ćazima Ćatića,  gdje se radi rekonstrukcija vodovodne mreže, zamijenjen je na dužini od oko 300 metara, a trenutno se izvode završni radovi na pojedinačnim priključcima, potvrdili su iz Službe za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad.

 "Uporedo se radi testiranje cijevi, te uzimaju uzorci vode za analizu. Nakon svih dokaza o ispravnosti instalacija, pristupit će se izvođenju radova na asfaltiranju ulice", ističu iz Općine.

Vrijednost radova na zamjeni vodovodne mreže iznosi oko 130.000 KM, dok će radove asfaltiranja Općina finansirati s oko 90.000 KM.

Kako se navodi u saopćenju, dinamika izvođenja radova u ovoj ulici bila je usporena zbog nepropisno parkiranih vozila koja su ometala radove.

Služba za investicije, plan i analizu Općine, putem koje se realizuje projekt, je u svakodnevnim kontaktima sa izvođačem radova insistirajući na poštovanju ugovorom predviđene dinamike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije