Postavljen logo McDonald'sa na Ciglanama, otvorenje restorana 2018.

K. S.
Postavljen logo McDonald'sa na Ciglanama, otvorenje restorana 2018.
Kompanija McDonald's postavila je danas na dimnjaku u sarajevskom naselju Ciglanama svoj logo u neposrednoj blizini mjesta gdje bi trebao biti otvoren treći restoran ovoga popularnog lanca brze hrane.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio direktor marketinga McDonald'sa u BiH Adi Hadžiarapović postavljanje znaka čista je koincidencija s predstojećom sjednicom Općinskog Vijeća Centar na kojoj bi trebao biti usvojena odluka koja tretira imovinsko-pravne odnose.

McDonald's već duže vrijeme čeka na izdavanje građevinske dozvole kako bi se krenulo u izgradnju restorana.

mc-donalds-ciglane2.jpg - undefined

Znak postavljen u dogovoru s Toplanama Foto: McDonalds

"Kada Općinsko vijeće (OV) da pozitivno mišljenje, mi ćemo do kraja godine imati građevinsku dozvolu i početi graditi restoran kojeg bi trebali otvoriti iduće godine. Ova parcela bila je takoreći 'ničija' i Općinsko vijeće je rješavalo imovinsko pitanje. Postavljanje znaka čista je koincidencija. Osim dogovora kojeg imamo s kolegama iz KJKP Toplane Sarajevo za postavljanje znaka, a osim toga čekali smo na saglasnost nadležnih općinskih organa da to možemo uraditi", napomenuo je Hadžiarapović.

Prema njegovim riječima, to će biti drive-in restoran sličan onom u Nedžarićima.

"Restoran će raditi 24 sata. U ovom trenutku ne mogu reći koliko ljudi će biti zaposleno. Nadamo se da će sve ići pozitivnim tokom. Nismo odustali od širenja mreže i planiramo otvoriti još jedan restoran van Sarajeva", precizirao je naš sagovornik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije