Porodično savjetovalište početkom jeseni u novom objektu

Radiosarajevo.ba
Porodično savjetovalište početkom jeseni u novom objektu

Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić i direktor KJU "Porodično savjetovalište" Senad Alić obišli su danas radove na izgradnji objekta te javne ustanove u općini Novo Sarajevo.

Radovi teku planiranom dinamikom i, kako je najavljeno, zaposlenici bi početkom jeseni trebali ući u nove prostorije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vrijednost radova na izgradnji tog objekta je oko 2,5 miliona KM, a sredstva su u cijelosti osigurana iz budžeta Kantona Sarajevo.

Objekt će se sastojati od podzemne garaže, prizemlja i dva sprata. Na prizemlju će se nalaziti prostor za prijem i biblioteka, na prvom spratu prostorije za individualni savjetodavno-terapeutski rad i opservaciju, a na drugom spratu prostorije za administraciju, konferencijske dvorane i sale za edukaciju, te prostori za istraživače i rukovodioce odjeljenja.

Djelatnost "Porodičnog savjetovališta" su porodično i grupno savjetovanje, tretmani, naučno-istraživačka proučavanja i publiciranja, te druge djelatnosti koje imaju za cilj harmoniziranje porodičnih odnosa.

O aktivnostima i aktuelnim projektima KJU "Porodično savjetovalište" predsjedateljica Babić je razgovarala i sa šefovima stručnih odjeljenja Tarikom Smailbegovićem, Azrom Latić i Dijanom Simanić koji su joj predstavili savjetodavno-terapeutski rad, rad u sferi primarne prevencije i aktivnosti u zajednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije