Ponovo će biti uspostavljena autobuska linija od Hrasnice do centra Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Ponovo će biti uspostavljena autobuska linija od Hrasnice do centra Sarajeva
FOTO: Facebook / Linija 27 Ilidža - Hrasnica

Vlada Kantona Sarajevo danas je, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, dala odobrenje za privremenu registraciju autobuske linije na relaciji Hrasnica-centar Grada i to po 50 posto polazaka za dva prijevoznika, GRAS i Centrotrans, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Poručili su da će cijenu karte na pomenutoj liniji će utvrditi Vlada Kantona Sarajevo, nakon što se utvrde maršruta i stajališta na pomenutoj liniji.

Oba prijevoznika su u obavezi da Ministarstvu saobraćaja Katnona Sarajevo mjesečno dostavljaju izvještaj o prevezenom broju putnika kao i finansijsku analizu opravdanosti, a Ministarstvo će kvartalno informisati Vladu, navedeno je u saopštenju.

"Linija kreće od sredine augusta i ići će od Hrasnice do Drvenije. Cilj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je osigurati što brži i jednostavniji prijevoz svim građanima Kantona, a u ovom slučaju posebno građanima Ilidže koji ovu liniju zahtijevaju dugi niz godina", istakao je resorni ministar Adnan Šteta.

Ministar Šteta je najavio da u narednom periodu slijede obnova voznog parka, novi tarifni sistem, kao i novi raspored linijskog prijevoza putnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije