Policajcu koji razoružao ženu uručen Zlatnik Grada Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Policajcu koji razoružao ženu uručen Zlatnik Grada Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo / Nihad Zolj i Abdulah Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas uručio Zlatnik Grada Sarajeva mlađem inspektoru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nihadu Zolju.

Zolj je jučer, 25. jula razoružao Ajlu Sadiković nakon što je ranila svojeg supruga Denisa Sadikovića na Merhemića trgu u Sarajevu. Gradonačelnik je Zolja nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za, kako je navedeno, profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

Pucnjava na Ciglanama, ranjen muškarac

"Zatekao sam se u blizini i kada sam čuo pucanj, prišao sam i u skladu sa Zakonom propisanim protokolom razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost", rekao je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

Nihad Zolj i Abdulah Skaka - undefined

Foto: Grad Sarajevo: Nihad Zolj i Abdulah Skaka

"Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi zbog čega zaslužuje svu našu podršku", poručio je Skaka.

Pripadnica Oružanih snaga BiH koja je ranila supruga predata Tužilaštvu KS

Iz Grada Sarajeva su naveli da je mlađi inspektor Zolj sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca Zlatnog ljiljana koji je poginuo 8. juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije