Pogledajte kako iz zraka izgleda saobraćajnica koja Sarajevo spaja s autoputem (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako iz zraka izgleda saobraćajnica koja Sarajevo spaja s autoputem (VIDEO)

Završeni su radovi na LOT-u 2A Sarajevske zaobilaznice. Investitor ovog projekta bilo je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, a kompletan objekat nalazi se na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo.

Svečano puštanje u promet ove saobraćajnice bit će uprilično 24. novembra u 11 sati, a u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine (25. novembar).

Pored dijela Sarajevske zaobilaznice koji će biti otvoren u utorak, u punom jeku su i pripreme za izgradnju posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice - LOT-a 2C, koji će kružni tok u Briješću spajati sa ulicom Safeta Zajke.

Općina Novi Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo osigurat će sredstva za eksproprijaciju zemljišta (oko 4,2 miliona KM) dok će investitor izgradnje, koja će koštati oko 12 miliona KM biti J.P. Ceste Federacije BiH.

Očekuje se da radovi na izgradnji Lot-a 2C započnu u martu ili aprilu 2016. godine.

Pogledajte video i saznajte kako iz zraka izgleda impozantna saobraćajnica vrijedna 70 miliona KM, koja spaja glavni grad sa autoputem na koridoru 5C.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije