Pogledajte kako će izgledati: Uređuje se Mala aleja

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati: Uređuje se Mala aleja
/ Općina Ilidža
Započeli su radovi na uređenju šetnice Male aleje.

Izvodit će se radovi na uređenju i popločavanju Male aleje na potezu od Rustempašine do ulice dr. Mustafe Pintola, kao i radovi na podzemnim instalacijama . Već dugi vremenski period Općina Ilidža planira provesti aktivnosti na uređenju centralnog dijela Ilidže, shodno usvojenoj strategiji te je u tom pravcu u prošloj godini provela proceduru raspisivanja konkursa za izradu idejnog rješenja Male aleje.

Nakon toga naručena je izrada izvedbenog projekta koji je uradila firma Argentarija. Prema provedbenoj proceduri javne nabavke izvođač je firma Bosman d.o.o Sarajevo. Vrijednost radova 700.000 KM. Prema usvojenoj dinamici završetak radova se očekuje za 60 dana. Radove finansira Općina Ilidža.

Vrlo bitno opredjeljenje Općine Ilidža u postupku izrade idejnog projekta uređenja Male aleje bilo je kulturno-historijsko i prirodno obilježje kao ideja vodilja. Posebna pažnja kod planiranja uređenja bila je posvećena organizaciji prostora i zadovoljenju funkcionalnih zahtjeva u samom prostoru, očuvanju postojećeg zelenila i projektiranje novog u skladu s klimatskim uvjetima i namjenskom prostoru, kao i racionalnost i ekonomičnost u cjelini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije