Kako će izgledati plato Skenderije nakon sanacije

S. Š., V. A. Z.
Kako će izgledati plato Skenderije nakon sanacije
/ Pogledajte kako će izgledati plato Skenderije nakon sanacije
Direktor Centra Skenderija Amer Kapo i direktor Unigradnje d.d. Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su ugovor o izvođenju radova na sanaciji platoa Centra Skenderija.

Radovi će početi uskoro, a time neće biti odgođeni sportski i kulturni događaji planirani za ovo ljeto.

 "Procedura odabira ponuđača je podrazumijevala postupak javne nabavke. U prva dva Otvorena postupka najpovoljnija ponuda je iznosila mnogo više nego procjenjeni iznos radova koji je bio 920.000 KM te je s toga poništavan postupak. U trećem postupku smo napokon dobili ponude koje se uklapaju u procjenjenu vrijednost i čak su povoljnije. Od prijavljena četiri ponuđača odabrana je Unigradnja sa najpovoljnijom cijenom (904.000)", kazao je Amer Kapo za portal Radiosarajevo.ba.

Sanacijom platoa će se osposobiti i dodatni prostori u poslovnom dijelu.

"Radi se o radovima termo i hidroizolacije na 55 posto platoa sa završnim pločama (prostor koji je prokišnjavao do sada) i 45 posto radova završne ploče. Bitno je istaći da se vodila briga o kvalitetu materijala da nam se ne bi desilo kao sa postojećim pločama koje nisu ni predviđene za naše klimatske uslove (doduše radilo se o donaciji pa je vjerovatno tada u tom trenutku dobro došlo).

Radovi su kompleksni jer se ispod platoa nalazi privredni grad sa velikim brojem poslovnih prostora koji će nakon sanacije biti stavljeni u funkciju sa jako povoljnim cijenama zakupa 3 KM po m2 za mlade (zbog prokišnjavanja nisu sada uslovni za rad)", dodaje Kapo.

Pored platoa, Centar Skenderiju čine Dom mladih, Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi, Privredni grad, Dvorana "Mirza Delibašić" te ledena dvorana.

U fotogaleriji možete pogledati kako bi trebao izgledati plato Skenderije nakon završenih radova!

Plato Skenderija je kultni gradski trg koji spaja sve objekte Centra Skenderija, a svečano je otvoren premijernom projekcijom filma Bitka na Neretvi 29. novembra 1969. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije