Podrška bh. matematičarima na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Fena
Podrška bh. matematičarima na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi
Vlada Kantona Sarajevo će i ove godine podržati odlazak najboljih bh. matematičara na 57. Međunarodnu matematičku olimpijadu za učenike srednjih škola koja će se od 6. do 16. jula održati u Hong Kongu

To je na današnjem sastanku premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obećao predstavnicima Udruženja matematičara i njihovom predsjedniku Skupštine Zenanu Šabancu koji ih je predvodio.

"Vlada neće dozvoliti da naši najbolji mladi matematičari ne učestvuju na ovom velikom takmičenju, a na kojima ste od daleke 1993. godine pa do danas ostvarili zavidne rezultate i na najbolji način predstavljali našu zemlju u svijetu.", obrazložio je premijer Konaković ovom prilikom.

Predsjednik Šabanac je upoznao premijera Konakovića da će nas ove godine na ovom najvećem svjetskom takmičenju predstavljati Zlatko Salko Lagumdžija, Neira Kurtović, Adisa Bolić, Tijana Babić, Emin Mrkonja i Amar Kurić pod vodstvom asistentice Filozofskog fakulteta Pale Jelene Radović i studenta II ciklusa studija na odsjeku za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu Seada Delalića.

Od šestoro takmičara, četiri su iz Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije