Počelo uklanjanje nelegalnog displeja u parku preko puta Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Počelo uklanjanje nelegalnog displeja u parku preko puta Predsjedništva BiH
Foto: Općina Centar / Uklanjanje displeja u parku preko puta Predsjedništva BiH

Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito, navodi se u saopćenju.

„Tako je putem inspektorata Općine Centar procesuirano na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast. Tokom kontrole terena, utvrđeno je da je u parku preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine nelegalno postavljen displej, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure. S obzirom da je riječ o potpuno nelegalnom displeju, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje koje su radnici građevinske firme 'Bosman' započeli u utorak, 3. decembra 2019. godine“, pojašnjeno je.

Dodaje se da se Općina Centar snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali apeluje na sve marketinške agencije da bilboarde, displeje i panoe postavljaju samo u skladu sa odobrenjima nadležne općinske službe.

„U suprotnom, Inspektorat Općine Centar će u skladu zakonskim procedurama otpočeti postupak uklanjanja. Nadležne službe Općine Centar će nastaviti voditi započete upravne postupke u ostalim predmetima u skladu sa zakonom, a Općina Centar je odlučna da procesuira sve nelegalne sadržaje i građevine na svom području“, zaključeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije