Počelo trodnevno slavlje: Spektakularnih 70 minuta pred Vječnom vatrom

Radiosarajevo.ba
Počelo trodnevno slavlje: Spektakularnih 70 minuta pred Vječnom vatrom
Foto: Grad Sarajevo / Koncert pred Vječnom vatrom

Grad Sarajevo četvrti put zaredom je pripremio nezaboravan javni doček Nove godine. I ovaj put pod sloganom “Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije”!

Trodnevno novogodišnje slavlje započelo je večeras spektakularnim koncertom klasične, pop i filmske muzike ispred Vječne vatre.

Pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, virtuozi orkestra Pop klasik izveli su najpoznatija djela klasične, pop i filmske muzike.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, u ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je i poželio dobrodošlicu svojim sugrađanima, gostima i turistima koji su odlučili da Novu 2020. dočekaju u bh. prijestolnici.

Na repertuaru Pop klasika bilo je za svakog ponešto. Tako su posjetioci bili u prilici poslušati najljepše i najpoznatije kompozicije iz opera Carmen i Vesela udovica, Mađarski ples, moderne popularne numere Gangam style, Game of Thrones…Imali su priliku i da se u ovoj prohladnoj sarajevskoj noći zagriju uz valcer, sambu, tango, can-can…

Orkestru Pop klasik ispred Vječne vatre pridružili su se operni solisti Aida Čorbadžić i Amir Saračević, te naša muzička diva, Jasna Gospić, izvedbom nekoliko svojih neprolaznih hitova.

Koncert, koji je trajao punih 70 minuta, završen je bezvremenskom pjesmom Zvončići i čuvenim Radetzky maršom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije