Počelo rušenje nelegalnog objekta u sarajevskom naselju Gorica

J. Ć.
Počelo rušenje nelegalnog objekta u sarajevskom naselju Gorica
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Rušenje nelegalnog objekta na Gorici

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju Općina Centar putem inspektorata vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Općine Centar.

Kako saznajemo, tokom kontrole u naselju Gorica utvrđeno je da je u toku izgradnja objekta investitora F. R. koji nije pribavio potrebne dozvole, te je u skladu s time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure.

"Uprkos upozorenjima investitor se oglušio i nastavio izgradnju objekta u neposrednoj blizini parka u Ulici Dajanli Ibrahim-bega koji je uređen u organizaciji Općine Centar", rekli su nam iz Općine Centar.

S obzirom na to da je riječ o potpuno nelegalnom objektu, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje građevine koje će biti izvršeno danas, 22. oktobra 2019. godine.

Kako su istaknuli, Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali upućuju apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, s mjesta događaja, rušenje ovih objekata prati veliki broj mještana ovog naselja, a sve protiče bez tenzija.

Na terenu su trenutno i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije