Počela podjela paketa korisnicima Crvenog križa/krsta

Radiosarajevo.ba
Počela podjela paketa korisnicima Crvenog križa/krsta
/ Počela podjela paketa korisnicima Crvenog križa/krsta
Općina Centar je i ove kao i prethodnih godina obezbijedila finansijska sredstva Crvenom križu/krstu Općine Centar za „Projekat kućne njege/brige o starim osobama“.

Za ovaj projekt Općina Centar je iz svog budžeta za 2016. godinu izdvojila 50.000 maraka. Crveni križ/krst Općine Centar Sarajevo kroz ovaj oblik pomoći posebnu pažnju posvećuje najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Korisnici ovog projekta su osobe treće životne dobi, starosti od 60 i više godina, osobe koje su izložene teškom siromaštvu, koje imaju minimalna ili nikakva primanja, osobe koje se suočavaju sa zdravstvenim i socijalnim problemima, koje su socijalno izolirane i nemaju materijalnu niti moralnu podršku društva i svojih najbližih.

Osnovni cilj projekta je pružanje pomoći starijim osobama koje žive u teškim okolnostima, posebno onima koji su usamljeni, bolesni ili su fizički ograničeni u svakodnevnom funkcioniranju.

U okviru realizacije pomenutog projekta, u toku ove sedmice počela je distribucija paketa hrane za korisnike projekta. U podjeli paketa osim volontera Crvenog križa/krsta učestvuju i doktori, a u cilju izrade zdravstvene karte za sve korisnike. U srijedu, 9. novembra 2016. godine podijeljeni su paketi za sedamnaest korisnika, a do kraja sedmice će to biti učinjeno za još njih osamnaest.

Podsjećamo, do kraja godine također je planirana i podjela paketa s higijenskim potrepštinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije