Po proglašenju Uzbune tramvajski i trolejbuski prijevoz u KS će biti besplatan

Radiosarajevo.ba
Po proglašenju Uzbune tramvajski i trolejbuski prijevoz u KS će biti besplatan
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Besplatan tramvajski i trolejbuski prijevoz prilikom proglašenja Uzbune je jedna od mjera koje će se provoditi prilikom znatnog zagađenja zraka, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Osim toga, na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo posvećenoj ovom problemu su donijeti sljedeći zaključci:

1. Inicira se sastanak sa federalnim ministarstvima okoliša, te prometa i komunikacija kao i Federalnom inspekcijom vezano za koordinirani nastup oko mjera vezanih za zagađenje zraka;

2. Zadužuje se Kabinet premijera da inicira sastanke sa privrednicima u Kantonu Sarajevo koji su potencijalni zagađivači zraka;

3. Na sastanku sa međunarodnom zajednicom tražiti način da se, u prvoj fazi, opreme predškolske ustanove prečistačima zraka, kako bi se olakšali efekti zagađenja u narednim periodima Upozorenja i Uzbune.

Vlada KS o zagađenju zraka: Interventne mjere nisu se dobro provodile, ovo je PLAN

Iz Vlade Kantona Sarajevo su poručili da će javnost biti kontinuirano informisana o epizodama zagađenja zraka i mjeram koje su na snazi, njihovom provođenju i eventualno uvođenju novih mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije