Pilot projekt: Elektronski dnevnik u 11 srednjih škola u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Pilot projekt: Elektronski dnevnik u 11 srednjih škola u Sarajevu
Foto: Vlada KS / Sa današnjeg sastanka

Pilot projekt vođenja odjeljenske knjige u elektronskom obliku u srednjim školama bio je povod današnjeg sastanka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Zinete Bogunić sa direktorima 11 srednjih škola.

U prvoj fazi provođenja pilot projekta učestvovat će sljedeće srednje škole: Druga gimnazija, Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednja elektrotehnička škola, Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja škola primjenjenih umjetnosti, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, Srednja medicinska škola Jezero i Srednja muzička škola Sarajevo.

Nakon uvođenja elektronskog dnevnika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, uvođenje digitalnog vođenja odjeljenske knjige u srednjim školama predstavlja novi korak i važan aspekt informatizacije i digitalizacije obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Cilj uvođenja elektronskog dnevnika u srednjim školama je unapređenje odgojno-obrazovnog rada u školi, jednostavnije vođenje pedagoške administracije i evidencije kao i unapređenje saradnje sa roditeljima i njihova stalna informisanost o uspjehu učenika.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci i aktivnosti za početak realizacije pilot projekta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije