Vlada KS / Peti maj će se obilježavati kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva

05. 09. 2019. u 12:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Vlada Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela odluku da će se 5. maj obilježavati kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

“Ova odluka je donešena na inicijativu zastupnika u Skupštini KS Zvonke Marića, koju je Vlada usvojila”, istakao je premijer KS Edin Forto, navodi se u saopćenju Vlade.

Prijedlog ove odluke utvrdila je Komisija u kojoj su bili i predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95. godine, koji su i predložili da ovaj datum bude obilježen na ovaj način.

Komisija se vodila argumentima da se spomenuti datum uklapa u obilježavanje Dana Kantona Sarajevo, koji se održavaju u periodu od 2. do 9. maja.

Planirano je da se ovaj datum obilježi prigodnim manifestacijama na Spomen obilježju ubijenoj djeci Sarajeva i historijskim časom u svim osnovnim i srednjim škola Kantona Sarajevo.

Nosilac organizacije centralne manifestacije obilježavanja je Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92- 95. godine, uz podršku resornih ministarstava i službi u KS.

NEMA KOMENTARA