Performans na zidu SCC-a: Pokrenuta akcija "Upalimo svjetlo za mladost u BiH"

Radiosarajevo.ba
Performans na zidu SCC-a: Pokrenuta akcija "Upalimo svjetlo za mladost u BiH"
Simboličnim paljenjem i gašenjem svjetla na medijskoj fasadi Sarajevo City Centra otvorena je akcija "Upalimo svjetlo za mladost u BiH", u okviru projekta EU 4 You.

Riječ je o velikom projektu Ureda specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, kojim se angažiraju studenti dodiplomskih studija iz cijele zemlje, u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

Još ranije, ambasador EU u BiH Lars-Gunnar Wigemar posjetio je osam javnih univerziteta u cijeloj BiH, na kojim aje razgovarao sa studentima o perspektivi mladih u BiH, a akcija je nastavljena simboličnim gašenjem i paljenjem svjetala na brojnim lokacijama širom zemlje, među kojima je i SCC.

"Pozivamo sve građane u Bosni i Hercegovini da simboličnim 15-minutnim paljenjem svjetla i oni pruže podršku svim mladima BiH u njihovim nastojanjima da sebi osiguraju bolje sutra. Svoju podršku građani mogu zabilježiti slikom ili kratkim videom koje će postaviti na svoje profile na društvenim mrežama sa #UpalimoSvjetlo i #E4U ili tagirati službenu Facebook stranicu projekta i Instagram profil – E4U", navodi se u saopćenju organizatora.

U nastavku projekta, studenti će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.

Projekt će trajati do proljeća 2018. kada će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Bruxelles.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije