Pedijatrijska klinika u Sarajevu nabavila 25 dodatnih kreveta za majke pratilje

Radiosarajevo.ba
 Pedijatrijska klinika u Sarajevu nabavila 25 dodatnih kreveta za majke pratilje
Foto: KCUS / Pedijatrijska klinika u Sarajevu nabavila 25 dodatnih kreveta za majke pratilje
Na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prošireni su smještajni kapaciteti za majke pratilje.

Završeno je instaliranje 25 kreveta (12 horizontalnih i 13 vertikalnih), koji su ravnomjerno raspoređeni po odjelima klinika Discipline za zdravlje djeteta.

Kreveti nisu ugrozili brojno stanje dječijih postelja, tako da sobe sada izgledaju funkcionalnije i ljepše. Majkama koje su pratnji djece sada je omogućen ugodniji boravak tokom liječenja njihovih mališana.

Prema riječima prof. dr. Ede Hasanbegovića, direktora Discipline za zdravlje djeteta, sada je na raspolaganju ukupno 35 kreveta za majke pratilje.

"Menadžment KCUS je prepoznao ovaj problem. Majke su se godinama mučile jer tokom liječenja njihove djece nisu imale obezbijeđen krevet. Sada je situacija puno bolja, majke i naši najmlađi pacijenti lakše podnose boravak u bolnici. Nedavno je završena popravka kompletne opreme na intenzivnim njegama Pedijatrijske klinike 2 (respiratori, CPAP i inkubatori). Početkom maja smo dobili ultrazvučni aparat koji je odmah stavljen u funkciju. Početkom juna priručnu apoteku iz prizemlja Pedijatrijske klinike 1 preselili smo na drugi sprat u prostorije GAK-a, a na njeno mjesto se proširila laboratorija Kliničke biohemije s imunologijom s novim aparatom. Novi aparat koji je odmah instaliran je funkcionalniji i bolji od prethodnih", rekao je prof. dr. Hasanbegović.

Napominje da laboratorija na Jezeru radi pretrage za pet klinika KCUS-a: Pedijatrijska klinika 1, Pedijatrijska klinika 2, Klinika za ginekologiju, Klinika za porodiljstvo i Klinika za dječiju hirurgiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije