Park ukrašava novogodišnju jelku ispred Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Park ukrašava novogodišnju jelku ispred Predsjedništva BiH
Foto: KJKP Park / Ukrašavanje jelke kod zgrade Predsjedništva BiH
Ekipa preduzeća “Park” danas, ispred zgrade Predsjedništva BiH, u ulici Maršala Tita montira i svjetlosnom dekoracijom ukrašava stablo novogodišnje jelke, visoko preko 10 metara.

Preduzeće “Park” na zahtjev Predsjedništva BiH postavilo je novogodišnju jelku ispred svečanog ulaza u zgradu, a nakon toga pomoću auto korpi počelo je postavljanje i ukrašavanje stabla svjetlosnom novogodišnjom dekoracijom, saopćeno je iz KJKP Park.

Dekorativno ruho priključeno će biti na elektro mrežu i od večeras s uključenjem javne rasvjete tokom noćnih sati bit će u funkciji, odnosno svijetliti i doprinositi već primjetnoj prazničnoj atmosferi na sarajevskim ulicama.

Kako je na početku i najavljeno danas je preduzeće “Park” završilo i postavljanje novogodišnjih ukrasa na sajle i stubove javne rasvjete u većim sarajevskim ulicama i trgovima.

Početkom prošle sedmice prvo je u ulici Maršala Tita na sajle montirano nekoliko desetina većih dekorativnih elemenata, a nakon toga na sličan način uređen je i jedan dio ulice Ferhadija.

Na stubove javne rasvjete uz pješačku zonu pored Velikog i Malog parka, a potom i na svim većim raskrsnicama od ulice Maršala Tita, te u Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića, sve do Stupa, u oba pravca, uz glavnu saobraćajnicu, postavljeni su i na elektro mrežu priključeni dekorativni, svjetlosni elementi u obliku pahulje, fenjera, zvijezde i slično.

Dekorativno ruho ekipa preduzeća “Park” na zahtjev Općine Novo Sarajevo postavila je i na sajle u Vilsonovom šetalištu, a jučer je izvršena i montaža dekorativnih elemenata na sajle i stubove javne rasvjete, po zahtjevu Općine Vogošća u većim ulicama ovog naselja.

Tako će večeras s uključenjem javne rasvjete kompletna novogodišnja i božićna dekoracija većih sarajevskih ulica biti puštena u funkciju sve do jutarnjih sati.

"Tako će ostati svih narednih večeri sve do 15. januara 2019. kada je prema našem Programu dekorisanja planirano njeno isključenje, a nakon toga pa do kraja januara ekipa 'Park'-a će izvršiti demontažu i uklanjanje kompletnog dekorativnog materijala", navode iz KJKP Park.

Velika stabla jelki, prema zahtjevu Općine Stari Grad, preduzeće „Park“ postavilo je i ispred sarajevske Katedrale, kao i na Trgu "Alije Izetbegovića".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije