Park Hastahana na Marijin-Dvoru preimenovan u Trg prof.dr. Nijaza Durakovića

Radiosarajevo.ba
Park Hastahana na Marijin-Dvoru preimenovan u Trg prof.dr. Nijaza Durakovića
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar usvojena je inicijativa da se park "Hastahana" na Marijin-Dvoru u Sarajevu, preimenuje u Trg prof.dr. Nijaza Durakovića.

Inicijativu je uputio vijećnik u OV Centar Sulejman Haljevac, koji je za Radiosarajevo.ba kazao da je inicijativa prihvaćena s 20 glasova.

Haljevac nam je kazao kako je prof. dr. Nijaz Duraković veći dio svog života proveo u ulici Dolina na Marijin Dvoru, gdje su, kako je pojasnio, nastale ideje koje su upotpunile njegov društveni i politički život.

Podsjećamo da su prošle godine u okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani planirani radovi na zelenoj površini u parku Hastahana (MZ Marijin Dvor – Crni Vrh).

Završen je također i projekt rekonstrukcije i uređenja zelene površine te je izvršena zamjena dječijeg mobilijara, farbanje štafli na klupama kao i nabavka i postavljanje novih klupa s naslonom, plijevljenje površina za odbojku na pijesku, te utovar i odvoz otpadnog materijala na gradsku deponiju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije