Ovo je red vožnje GRAS-ovih tramvaja i autobusa u najluđoj noći?

Radiosarajevo.ba
Ovo je red vožnje GRAS-ovih tramvaja i autobusa u najluđoj noći?
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Obavještavamo korisnike da će se, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog potpune obustave saobraćaja povodom javnog dočeka Nove godine ispred Vječne Vatre, u ponedeljak, 31.12.2018. godine javni gradski prevoz odvijati po izmijenjenom režimu vožnje, saopćeno je iz GRAS-a.

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prevoza posjetilaca ove manifestacije produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

"Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03:00 sata, s tim da će se od 16:00 sati odvijati na relaciji Skenderija - Ilidža, a od ponoći u saobraćaju će biti četiri vozila.

"Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02:00 sata, s tim da će od 16:00 sati polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija uz korištenje trolejbuskog stajališta u ul. Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom. Od ponoći ova linija biće u funkciji sa tri vozila u saobraćaju.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II od 16:00 sati mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Park.

U utorak i srijedu, 1. i 2. januara 2019. godine javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije