Otvorena sportska dvorana na Grbavici: Uz pjesmu, govore zvanica, košarku...(FOTO)

Radiosarajevo.ba
Otvorena sportska dvorana na Grbavici: Uz pjesmu, govore zvanica, košarku...(FOTO)

Uz prisustvo brojnih zvanica i preko 2000 građana večeras je svečano otvorena sportska dvorana na Grbavici, treća po veličini u Kantonu Sarajevo, a prva na području Općine Novo Sarajevo.

Na svečanosti otvorenja sportske dvorane prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora, ugledne sportske ličnosti i sportska udruženja, zatim uvaženi gosti iz inostranstva, te prijatelji, kao i brojni građani Sarajeva.

Tim povodom, prisutnima su se obratili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, Ambasador Slovenije Iztok Grmek, Bojan Križaj, predsjedavajući OV Novo Sarajevo Igor Gavrić i općinski načelnik Nedžad Koldžo. 

Ova sportska dvorana, koja predstavlja najveću investiciju Općine Novo Sarajevo s razlogom je otvorena upravo na ovaj datum, 20. godišnjicu od reintegracije naselja Grbavica, kao poklon Općine svim građanima Grbavice, Novog Sarajeva i Kantona Sarajevo.

Izgradnja sportske dvorane počela je u septembru 2010. godine. Prva faza radova podrazumijevala je građevinsko-zanatske radove, u drugoj radovi na razvodu grubih instalacija, dok se treća faza odnosila na nabavku i montažu sportske i druge opreme za dvoranu. Dvorana ispunjava sve evropske standarde za dvoranske sportove, a osposobljena je i za organiziranje kulturnih sajamskih sadržaja. 

Osim velike dvorane, objekt sadrži i podzemnu garažu, prostorije predviđene za kuglanu i streljanu, malu salu za stolni tenis i borilačke sportove, svlačionice i ostale pomoćne prostorije za sportiste, VIP lože, salu za fitnes, kao i novinarske kabine i prostorije za upravu.

Svečanost otvorenja dvorane na Grbavici svojim izvedbama uveličali su Mladen Vojičić Tifa, Eldin Huseinbegović i Mirza Šoljanin, zatim poznati sarajevski horovi Pantanima i Hor Cadenza, baletske grupa Lucca Dance, te hor novosarajevskih osnovnih škola koji broji 500 učenika. 

Za kraj manifestacije ostavljena je poslastica za sve ljubitelje košarke. Juniori KK Bosa i KK Sparsi odigrali su prvu utakmicu u sportskoj dvorani "Grbavica", a općinski načelnik Nedžad Koldžo ovim gradskim košarkaškim klubovima uručio je zahvalnice za odigranu prvu utakmicu u dvorani Grbavica. 

U sastavu ekipe koja je večeras nastupila bio je i kadetski reprezentativac u košarci, osvajač Evropskog prvenstva i dijete općine Novo Sarajevo Sani Čampara, kojem je općinski načelnik Nedžad Koldžo, uručio simboličnu novčanu nagradu kao vid podrške za njegov sportski angažman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije