Otvoren kružni tok i pothodnik u Hrasno brdu, građani nezadovoljni rješenjem

Radiosarajevo.ba
Otvoren kružni tok i pothodnik u Hrasno brdu, građani nezadovoljni rješenjem
Novoizgrađeni kružni tok i pothodnik na trasi Južne longitudinale u blizini pekare „AS“ u naselju Hrasno Brdo na području Općine Novo Sarajevo sinoć su zvanično pušteni u promet, u organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Kružnim tokom spojeno je pet ulica i to: Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo. Ukupna vrijednost projekta je 8.118.026,13 eura.

Po riječima premijera KS Adema Zolja ovo je najvažniji projekt na Južnoj longitudinali, uključujući i aspekt bezbjednosti.


U blizini su škole, te je nakon izgrađenog pothodnika sigurnije kretanje djece kao i građana. Mnogo toga je još urađeno na ovom lokalitetu. Kada pogledate prema stadionu Grbavica vidjet ćete široke trotoare, nema više stubova sa kontaktnom mrežom na njihovoj sredini. Sada postoje četiri saobraćajne trake, trolejbuski saobraćaj se odvija nesmetano i nema gužve na ovom dijelu", rekao je Zolj i dodao da se nastavlja realizacija projekta Južne longitudinale.

Građani ovog naselja već dugo vremena negoduju zbog projektnog rješenja, tako su i sinoć na svečanom otvaranju izvoždali načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu.

Naime, oni se žale zbog toga što im nije omogućeno direktno uključenje u kružni tok. Nekoliko puta su do sada blokirali saobraćaj u znak nezadovoljstva.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije