Otkazan Time Out Markale: Nismo željeli kreirati "pijanke", već poslati lijepu poruku

Radiosarajevo.ba
Otkazan Time Out Markale: Nismo željeli kreirati "pijanke", već poslati lijepu poruku
Foto: The Brew Co. / Projekat prvog Time Out Markale druženja
Organizator događaja "Time Out Markale" Brew pub saopćio je kako je peto druženje koje se prethodne četiri subote održavalo na sarajevskoj pijaci Markale, otkazano zbog molbe Općine Stari Grad Sarajevo.

Brew pub je saopćio kako ih je nadležna općina zamolila da obustave obavljanje bilo kakvih aktivnosti na pijaci.

"U najljepšoj i najiskrenijoj namjeri da zajedno kreiramo ideju koja za cilj ima lijepo provedeno vrijeme s prijateljima i samu promociju naših izlagača koji vole to što rade i njihove ŽELJE da sa vama tu ljubav podijele, izgleda da smo nenamjerno kreirali i drugačiju sliku ovog dešavanja, tj. da je ovo dešavanje koje ni na koji način ne poštuje važnost prostora na kojem smo provodili zajedno vrijeme. Unatoč svim dobrim i povratnim komentarima, imali smo priliku saslušati i pročitati one malo manje pozitivne. Za sve takve komentare, želimo reći:

Oprostite. Iako ste imali priliku pročitati naše saopštenje, posjetiti naša druženja i/li porazgovarati s nama, postoji mogućnost da ste sve to kategorizirali kao "marketinški trik", laž, ograđivanje - ali sve je bilo osim toga.

Željeli smo samo ukazati da je važnost ovog prostora nešto što upravo ovo druženje čini posebnim. (ne u smislu, hajde da "partijate" na Markalama - jer to nismo radili, nego želja da pošaljemo jednu posebnu poruku o važnom mjestu koje za sve nas nosi duboki značaj).

Žao nam je što smo probudili tu stranu u vama koja je spremna ne samo umanjivati vrijednost samog Time Out Markale druženja, nego i drugih osoba koje su posjetile bilo koje Time Out Markale druženje, te ni na koji način nisu dio organizacije. Oprostite i svi vi koji ste se pronašli uvrijeđenim takvim komentarima. Najmanje što želimo je da na ovoj Time Out Markale platformi koja slavi sve iznad navedeno, se dešava upravo suprotno - svađa, nepoštivanje i sve između.

Ponavljamo, nikada nismo željeli da ovim dešavanjem kreiramo "pijanke", nekulturna druženja, koja bi za cilj imale "rušenje" prvobitne ideje iz stvaranja Time Out Markale.

Svjesni prethodne rečenice, postoji mogućnost da se pojave "replike" u kontekstu "bio/la ja, vidio/jela ja, prošao/la ja, čuo/la ja"; tako da, ako imate nekih negativnih replika, iz poštovanja prema drugima koji će pročitati to što želite napisati, napišite nama, jer nama je usmjereno. Ne onima koji su podržali ovu priču.

S odlučnošću da što prije riješimo sve što je potrebno da ovu priču nastavimo, do nekog budućeg Time Out Markale druženja, srdačno vas pozdravljamo i šaljemo vam sve emocije koje je nemoguće staviti u riječi, a za cilj imaju da vam ukažu koliko smo zahvalni svima vama koji ste na bilo koji način podržali razvoj ove priče - komentarima, podjelama, ohrabrivanjem prijatelja/ica da nam se pridruže, prijedlozima, konstruktivnim kritikama, sugestijama - ma svemu! Sve novosti na temu razvoju ove priče prvo dijelimo s vama ovdje.

Iako ovo druženje to nije po prvi put pokazalo, dodatno smo ojačali naše vjerovanje da život itekako postoji u Sarajevu, te nije prestao. Da postoji raja i želja da unatoč svemu kroz šta je Sarajevo prošlo se možemo ujediniti oko jedne pozitivne stvari i poslati zaista bitnu poruku.

Ovom prilikom želimo još jednom da se izvinemo porodicama žrtava ako smo vas i na koji način uvrijedili - nismo to htjeli iskreno", stoji u saopćenju Brew puba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije