Općinski sud zabranio štrajk ljekara u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Općinski sud zabranio štrajk ljekara u Sarajevu
Presudom Općinskog suda u Sarajevu zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 05. septembra 2018. godine iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa sa Zakonom o štrajku.

"Presudom Općinskog suda u Sarajevu tužitelja: JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, JU Opća bolnica 'Prim.dr Abdulah Nakaš', Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo protiv Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, a nakon održane glavne rasprave 13. septembra 2018. godine, zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 5. septembra 2018. godine iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa Zakonom o štrajku", piše u saopštenju press službe JUDZKS.

Podsjećamo, Sindikat doktora medicine i stomatologije KS stupio je u štrajk zbog nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema njima, tvrdeći da nisu ispunjena obećanja iz Kolektivnog ugovora, koji je potpisan prošle godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije