Općina Trnovo se oglasila o navodnim sabotažama na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Općina Trnovo se oglasila o navodnim sabotažama na Bjelašnici
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Sarajevska Općina Trnovo je reagovala na navode preduzeća ZOI '84 o sabotažama na planini Bjelašnica.

Kako je saopšteno, zabrinuti su zbog navoda i apelovali su na Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da hitno istraže ovaj slučaj. Pozvali su Ministarstvo da javnosti saopšti informacije u vezi sa ovim slučajem.

"Također, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da dodatnim angažmanom omogući uspješan dovršetak priprema za predstojeću zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu, te da se pravovremenim djelovanjem spriječi bilo kakva mogućnost štete tokom zimske sezone kako za Kanton Sarajevo, tako i za Općinu Trnovo", istakli su iz Općine Trnovo.

ZOI '84: Sabotiraju nas, neće nas zaustaviti u uvođenju reda

Poručili su da od predstojeće zimske sezone očekuju mnogo dodavši:

"Pozivamo na uzdržanost u javnom plasiranju informacija koje bi za posljedicu mogle imati širenje nesigurnosti, te posredno štete ne samo Općini Trnovo, već i Kantonu Sarajevo."

Naglasili su da stoje na raspolaganju ZOI '84 i Vladi Kantona Sarajevo u cilju, kako je saopšteno, da promptnim i odgovornim pristupom pripremama postignu maksimalan rezultat u zimskoj sezoni.

Općina Trnovo tvrdi da se u ovoj godini radi na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona maraka.

Naveli su da se planirane aktivnosti za ovu godinu privode kraju. Nadaju se da će u saradnji sa višim nivoim vlasti uspjeti realizirati druge planirane aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije