Općina Stari Grad svečano i s građanima obilježava 40. rođendan

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad svečano i s građanima obilježava 40. rođendan
Foto: Arhiv / Općina Stari Grad
Općina Stari Grad obilježava 40. godina od osnivanja te tim povodom priprema proslavu za građane koja će biti održana 27. decembra na platou ispred zgrade Općine.

Tog dana će biti organizirana prezentacija i degustacija tradicionalnih specijaliteta, ali i slatkiša, kolača, sokova, uz nagradne igre za građane.

Za proslavu će biti pripremljena i velika rođendanska torta, saopćeno je iz Press službe Općine Stari Grad.

Brojni privrednici iz Starog Grada, ali i šire, odlučili su tog dana počastiti građane svojim proizvodima.

Općina Stari Grad želi ovu značajnu godišnjicu proslaviti sa svojim građanima, a istovremeno izražava veliku zahvalnost svim firmama i privrednim subjektima koji su odlučili u tu svrhu dati doprinos.

Kako je saopćeno, štampana je i publikacija Općina Stari Grad - povodom 40 godina od osnivanja koja govori o višestoljetnom razvoju Starog Grada, epohama i periodima kroz koje je prolazio, utemeljenju grada, izgradnji prvih objekata, te osnivanju Općine 1977. godine.

Skupština Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine na sjednicama Društveno-političkog vijeća i Vijeća općina održanim 16. decembra 1977. godine, donijela je Zakon o obrazovanju općina Sarajevsko polje i Stari grad Sarajevo, koji je potpisao tadašnji predsjednik Predsjedništva SRBiH Rato Dugonjić.

Zakon o obrazovanju općina Sarajevsko polje i Stari grad Sarajevo objavljen je u Službenom listu SRBiH, 27. decembra, 1977. godine.

Prema tom Zakonu, područje općine Stari grad Sarajevo obuhvatalo je naseljena mjesta: Barice, Blizanci, Bulozi, Donje Biosko, Donje Međuše, Dovlići, Faletići, Gornje Biosko, Gornje Meduše, Hreša, Kumane, Njemanica, Močioci, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije