Općina Stari Grad oobnovila krov porodici Šahović

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad oobnovila krov porodici Šahović
Foto: Općina Stari Grad / Obnovljen krov nakon požara

Kako je i obećao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, po hitnoj proceduri i u kratkom vremenskom roku, u potpunosti je obnovljena krovna konstrukcija na kući Azre Šahović, kojoj je krajem prošlog mjeseca izgorjela kuća u starogradskom naselju Boguševac. Kako saznajemo od ove porodice, i ostatak kuće uskoro bi trebao biti saniran jer su im se javili zainteresovani donatori. Dotad, Azra i njene tri kćerke borave u općinskom stanu.

Podsjećamo, Azra i njene kćerke smještene su u stan u zgradi za porodice u stanju socijalne potrebe, u Čadordžinoj ulici. U ovom će stanu boraviti do završetka adaptacije njihove kuće i dok ne bude uslovna za stanovanje. Prije desetak dana porodici Šahović uručena je i novčana pomoć.

Prilikom uručivanja novčane pomoći Azra nam je ispričala da se radovi na sanaciji kuće odvijaju ubrzano. „Vjerujte mi da nema riječi kojima bih se mogla svima zahvaliti, a posebno Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću. Istog momenta su nam Općina, ali drugi dobri ljudi pritekli u pomoć. U stanu gdje sada boravimo imamo sve, čak i više nego što smo prije imali“, ispričala je Azra. Posebno raduju njene riječi da su ovu porodicu već kontaktirali predstavnici pojedinih firmi koje će im sanirati i unutrašnjost kuće, te sagraditi kupatilo koje dosad nisu imali. „Cijeli život se borim da djecu izvedem na pravi put i hvala Bogu u tome sam uspjela. Sve što radim, radim za njih. Najvažnije mi je da nijedna nije povrijeđena. Ali ipak veliko hvala svima, jer bez pomoći mi bismo teško krenuli dalje kroz život“, kazala nam je Azra.

Prilikom ranije posjete u stanu u koji je ova porodica smještena, Azra se prisjetila nemilog događaja kada su u požaru sve izgubili.

Sve se odigralo velikom brzinom, za svega pola sata. Mi smo najčešće tokom dana boravili u maloj sobi u prizemlju kuće, zbog grijanja. Pošto nas četiri nismo mogle sve spavati u toj sobici, prespavali bi na spratu. Te noći sam naložila vatru da se malo zagrije soba na spratu i sišla u prizemlje. Dalje ne znam šta se desilo, zaista ne znam... sreća je naša što nismo zaspale prije požara“, ispričala je Azra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije