Uključite se u mapiranje izbornih obećanja općine Novo Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Uključite se u mapiranje izbornih obećanja općine Novo Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Ispunjeno predizborno obećanje - rekonstrukcija Pionirskog centra Boško Buha
Predizborne aktivnosti u Bosni i Hercegovini u punom su jeku, a brojni kandidati ne štede na obećanjima koja će, kažu, ispuniti ako im u nedjelju 2. oktobra birači ukažu povjerenje.

Stoga portali Radiosarajevo.ba i Istinomjer.ba žele podsjetiti javnost na predizborna obećanja izabranih kandidata na lokalnim izborima 2012. godine, te pitati vas, građane, da li ste zadovoljni stepenom njihove ispunjenosti.

Svoje komentare možete ostaviti ispod teksta na portalu ili na našoj Facebook stranici, a ako želite, možete nam putem e-maila: kontakt@radiosarajevo.ba poslati svoje fotografije na kojima se vidi stepen ispunjenosti pojedinih predizbornih obećanja.

OPĆINA NOVO SARAJEVO

Na lokalnim izborima 2012. godine u općini Novo Sarajevo, među deset kandidata za načelnika najviše glasova dobio je Nedžad Koldžo (SDA), koji je tako po drugi put stao na čelo ove općine.

Evo kako su glasila najznačajnija predizborna obećanja za općinu Centar:

Tokom intervjua za dnevne novine Oslobođenje, od 5. oktobra 2012, dva dana prije lokalnih izbora, tadašnji kandidat SDA Novo Sarajevo za mjesto načelnika i kandidat koji je pobijedio na tim lokalnim izborima - Nedžad Koldžo, kazao je „U narednom periodu naši prioriteti za čiju realizaciju smo ispunili sve preduvjete su:

  • Izgradnja južne longitudinale i rondoa; 
  • Izgradnja ambulante na Hrasnom Brdu; 
  • Rekonstrukcija objekta Pionirski centar „Boško Buha“; 
  • Realizacija projekta izgradnje bazena zatvorenog tipa u naselju Hrasno; 
  • Uređenje sportsko-rekreativne zone Park-šuma Hum i 
  • Razvijanje mreže centara za zdravo starenje izgradnjom novog centra u Velešićima.

No, ni u svojim drugim obraćanjima javnosti Koldžo se nije razmetao obećanjima, nego je većinu vremena koristio za naglašavanje projekata provedenih u njegovom prethodnom mandatu, te je sveukupno 15 predizbornih obećanja dao u toku predizborne kampanje 2012. godine.

U nastavku pogledajte mapu s predizbornim obećanjima u općini Novo Sarajevo, gdje je jasno naznačena ispunjenost pojedinih obećanja. Zelenom bojom označena su ispunjena obećanja, žutom ona koja su djelomično ispunjena, dok su crvenom bojom označena obećanja koja nisu ispunjena.

 

Osim onih najznačajnijih, tu su još i obećanja realizacije projekata koji će, uopćeno, doprinijeti boljem životnom standardu građana ove općine. Izvori koji dokazuju da je Koldžo dao ova predizborna obećanja su intervju u dnevnim novinama Oslobođenje (5. oktobar 2012.) i predstavljanje ovog kandidata na stranici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo (12. septembar 2012.).

- Zakonitost i jednakost - Zbog ovakvih i sličnih slučajeva (kršenja zakona) odlučno poručuje: da će i dalje istrajavati na putu zadovoljenja pravde, pravičnosti i zakonitosti jednako kako je to činio i do sada, da neće ustuknuti pred ucjenama i pritiscima beskrupuloznih uzurpatorima tuđe imovine, da neće štedjeti energiju da sve poštene građane zaštiti od kriminala, te će kao i do sada nastaviti  provoditi principe zakonitosti i jednakosti za sve građane.
- Veći nivo samostalnosti općine -Borit ću se za veći nivo samostalnosti Općine, kako u okviru Grada Sarajeva, tako i u okviru Kantona Sarajevo.
- Kultura stanovanja - Općina Novo Sarajevo mora biti urbani prostor sa visokom kulturom stanovanja.
- Zaštita životne sredine - Posebnu pažnju namjeravamo posvetiti zaštiti životne sredine.
- Infrastruktura - Nastavit ćemo razvijati saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.
- Sadržaji za djecu - Djeci ćemo osigurati mrežu kvalitetnih i moderno opremljenih odgojno-obrazovnih institucija sa razvijenim kulturnim i sportskim sadržajima.
- Socijalna i zdravstvena zaštita - Razvijat ćemo efikasan sistem primarne zdravstvene i socijalne zaštite.
- Projekti za djecu, omladinu i penzionere - Nastavit ćemo podržavati projekte koji su u interesu djece, omladine i penzionera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije