Općina Novo Sarajevo dobila savremeni sistem video nadzora

Radiosarajevo.ba
Općina Novo Sarajevo dobila savremeni sistem video nadzora
Foto: Općina Novo Sarajevo / Video nadzor u Novom Sarajevu

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je predao kontrolu sistema video nadzora u nadležnost III Policijske uprave Novo Sarajevo, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Ovom prilikom ozvaničen je završetak realizacije pete faze projekta video nadzora kojom su javne površina na području općine pokrivene sa 28 kamera, a koje su u funkciji 24 sata, objasnili su iz općine Novo Sarajevo.

Kontrola rada i zapisa sa  kamera se vrši putem nadzornog centra koji je postavljen u prostorijama III Policijske uprave Novo Sarajevo.

Video nadzor u Novom Sarajevu - undefined

Foto: Općina Novo Sarajevo: Video nadzor u Novom Sarajevu

Kako je navedeno u saopštenju, vrijednost instalisane opreme u IV i  V fazi je iznosila oko stotinu hiljada maraka, a implementirane su putem firme Mibo komunikacije d.o.o. iz Sarajeva.

U obraćanju, načelnik Koldžo je rekao da je općina Novo Sarajevo još od 2012. godine prepoznala da je pokrivenost prostora i objekata video nadzorom veoma značajna aktivnost u pružanju pomoći pripadnicima III Policijske uprave u poslovima kontrole saobraćaja u pokretu i mirovanju, u suzbijanju svih vidova kriminalnih i vandalskih ponašanja, te u unapređenju općeg stanja sigurnosti građana na prostoru općine.

Video nadzor u Novom Sarajevu - undefined

Foto: Općina Novo Sarajevo: Video nadzor u Novom Sarajevu

Realizacija projekata video nadzora javnih površina je omogućila, prije svega, poboljšanje kvaliteta rada policijskih službenika naglasio je komandir III Policijske uprave Novo Sarajevo Adil Mulić koji se i zahvalio općini Novo Sarajevo na uspješnoj saradnji i podršci u realizaciji ovog projekta.

Ukupna vrijednost uloženih sredstava u razvijanje i praćenje ovog sistema kroz V faza je iznosila oko  220.000 maraka.

Za 2019. godinu planiran je nastavak ovog projekta kroz  VI fazu u iznosu do 50.000 maraka, poručeno je iz općine Novo sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije