Općina Novi Grad: Nova ulična rasvjeta na Saraj-Polju

Radiosarajevo.ba
Općina Novi Grad: Nova ulična rasvjeta na Saraj-Polju

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, te ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i stanovnici Saraj-Polja pustili su u rad obnovljenu javnu rasvjetu na Teheranskom trgu i ulici Senada Mandića Dende.

U vrijeme izgradnje naselja u toj ulici postavljena su rasvjetna tijela visine četiri metra i zasađeno zelenilo. Vremenom je zelenilo izraslo i prekrilo rasvjetna tijela, koja više nisu imala pravi efekt tako da je naselje bilo slabo osvijetljeno.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice "Saraj-Polje" Abid Izmirlić istaknuo je značaj tog projekta i izrazio zahvalnost rukovodstvu Općine Novi Grad što je postavljanjem nove javne rasvjete riješila problem stanovnika tog naselja.

Načelnik Efendić  istakao je da je realizacija projekta zamjene kompletne rasvjete u tom dijelu općine počela prošle godine. Prvo je urađena ulica Hasana Sućeske, a ove godine Teheranski trg i ulicu Senada Mandića Dende.

"Taj projekt radili smo kombinovano s osvjetljavanjem Centra Safet Zajko, gdje su prenesena sva rasvjetna tijela koja su bila visine tri do četiri metra. Sad smo postavili rasvjetna tijela visine šest metara sa sijalicama koje troše znatno manje električne energije, a efekt je puno bolji" kazao je načelnik Efendić.

Za realizaciju tog projekta iz budžeta Općine izdvojeno je oko 100.000 KM, saopćila je Pres služba Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije