Općina Centar: Završeni sanacija i uređenje Trga Prvog korpusa Armije RBiH

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Završeni sanacija i uređenje Trga Prvog korpusa Armije RBiH
Foto: Općina Centar / Trg Prvog korpusa Armije RBiH
Iz Općine Centar saopćeno je da su završeni radovi na sanaciji i uređenju Trga Prvog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, te će radove na ovoj lokaciji obići načelnik općine NEdežad Ajnadžić sa saradnicima.

Projekt obnove i uređenja ovog parka ispred zgrade u kojoj su smješteni Općina Centar i Kanton Sarajevo, finansirala je Općina Centar, a realiziran je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluka o početku ovog projekta je donesena na osnovu činjenice da je posljednja rekonstrukcija parka urađena davne 1972. godine i da se nalazio u izuzetno lošem građevinskom stanju. S obzirom na složenost projekta ova sanacija i obnova Trga Prvog korpusa rađena je u fazama.

"Završetkom projekta sanacije i uređenja Trga Prvog korpusa Armije BiH građani su dobili lijepu pješačku zonu s kamenim gazištima i fontanama, te uređenim zelenim površinama i led rasvjetom", zaključuje se u saopćenju Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije