Sarajevo / Općina Centar za Sarajlije upriličila Bajramsku sofru

16. 06. 2018. u 15:53:00 Fena

Shares:0

Drugog dana Ramazanskog bajrama, u parku prof.dr. Nijaz Duraković - Hastahana na Marijin Dvoru upriličena je Bajramska sofra za sve posjetitelje.

Domaćin ovog druženja je Općina Centar, na čelu s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, a cilj je bio da okupi ljude svih vjera i nacija koji žele da se sretnu, njeguju multietičnost i tradiciju, saopćeno je iz Općine Centar.

"Naša namjera je da ovakva praznična druženja postanu tradicionalna. Danas su ovdje ljudi svih nacija, druže se, međusobno razgovaraju a mi imamo priliku da ih počastimo tradicionalnom bosanskom hranom, sokom i baklavom. Ovakva praksa će biti nastavljena i za obilježavanje drugih vjerskih praznika", poručio je Ajnadžić.

Općina Centar jedan je od pokrovitelja projekta Ljeto u parku Hastahana koje će trajati od 15. juna do 15. septembra kada će Sarajlije, turisti i svi drugi posjetitelji imati priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije.

U tom cilju, zahvaljujući Općini Centar, u parku Hastahana koji će nositi naziv po prof. dr. Nijazu Durakoviću, obnovljeno je košarkaško i dječije Ciciban igralište, nabavljene sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljena javna rasvjeta i postavljen video nadzor i dekorativni elementi.

Obnovljen je i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekt sa dva velika led ekrana gdje će posjetitelji moći pratiti utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo.

Također je planirano da se tokom ljeta održavaju projekcije filmova, fitness na otvorenom i razna druga tematska dešavanja.

NEMA KOMENTARA