Općina Centar: Uskoro počinje treća faza sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Uskoro počinje treća faza sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju
Foto: Općina Centar / Nedžad Ajnadžić obišao lokaciju na Kromolju

Od projekata uređenja i obnove komunalne infrastrukture za čiju realizaciju su obezbijeđena finansijska sredstva u ovogodišnjem budžetu Općine Centar planirana je i treća faza sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju, između brojeva 4 i 44, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima iz općinske Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje i predstavnicima građevinske firme "Grakop", koji su zaduženi za realizaciju projekta, obišao pomenutu lokaciju gdje su dogovoreni detalji realizacije ovog projekta.

U ime pomenute građevinske firme obilasku su prisustvovali direktor Senad Sejdić i glavni inženjer Mujo Topalović.

"Osim što želim da se na ovoj dionici kao i do sada postavi najkvalitetniji asfalt kakav zaslužuju stanovnici Kromolja i ulica koja nosi ovaj časni naziv, također smo u pregovorima sa vlasnicima nekoliko parcela koje graniče sa ovom saobraćajnicom da proširimo cestu na nekoliko mjesta, kako bismo omogućili nesmetan saobraćaj motornih vozila, te povećali stepen sigurnosti kretanja pješaka duž ove ulice gdje ne postoje tehničke mogućnosti za izgradnju trotoara. Ovom prilikom se treba adekvatno riješiti i odvodnja površinskih voda duž saobraćajnice, jer je to najčešći uzrok propadanja novopostavljenog asfalta", objasnio je Ajnadžić.

Pomenuta građevinska firma je na ovoj saobraćajnici realizovala prve dvije faze obnove, gdje je u prvoj fazi bio obuhvaćen dio od raskrsnice sa novom saobraćajnicom kod Gradskog porodilišta "Zehra Muidović" na Jezeru prema Kromolju u dužini od 350 metara, dok je druga faza projekta podrazumijevala dionicu između raskrsnica koje vode prema Nahorevskim brdima, odnosno prema naselju Poljine, ukupne dužine od 270 metara.

Općina Centar je za realizaciju ove dvije faze, gdje je obnovljeno 620 metara saobraćajnice u Ulici Armije RBiH, iz svog budžeta izdvojila 268.730 KM.

Prije početka radova u Ulici Armije RBiH na Kromolju izvođač radova će pribaviti odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za izmjenu režima saobraćaja motornih vozila.

Za nadzor ovog projekta je zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije