Općina Centar: U 2017. za projekte omladinskih udruženja izdvojeno 25.000 KM

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: U 2017. za projekte omladinskih udruženja izdvojeno 25.000 KM
Općina Centar je i u ovoj godini raspisala javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata za mlade sredstvima općinskog budžeta.

Na javni poziv prijavilo se sedam aplikanata sa po jednim projektom, a tri udruženja su ispunjavala propisane uvjete i kriterije, te su im odobrena budžetska sredstava.

Sredstva su dodijeljena 2.940 KM Udruženju za razvoj i afirmaciju društva BNL ''Building New Lives'' za sufinansiranje projekta pod nazivom ''Start up Business'', Udruženju ''Nygea'' dodijeljeno je 2.550 KM za sufinansiranje projekta pod nazivom ''Učešće mladih općine Centar u odlučivanju na lokalnom nivou''.

Podršku u iznosu od 2.190 KM dobilo je Omladinsko udruženje ''Gazel'' za sufinansiranje projekta pod nazivom Koncert duhovne muzike i sevdalinke ''Mome gradu na dar''.

Općina Centar, vodeći brigu o potrebama mladih, svake godine iz svog budžeta izdvaja sredstva za podršku projektima omladinskih udruženja i neformalnih omladinskih grupa.

U 2017. godini za tu namjenu osigurano je 25.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije