Općina Centar pomaže upravitelje: 110.000 KM za utopljavanje zgrada u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Općina Centar pomaže upravitelje: 110.000 KM za utopljavanje zgrada u Sarajevu
Upravitelji šest stambenih zgrada, za koje će općina sufinansirati postavljanje termofasada, u petak će potpisati ugovore sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem.

Potpisivanje ugovora bit će upriličeno ispred zgrade na Bulevaru Franca Lehara, 13, a na oslovu Odluke Općinskog vijeća Centar o sufinansiranju izrade termofasada, odnosno, utopljavanja stambenih zgrada.

"Još u martu ove godine raspisan je javni poziv upraviteljima stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, da dostave zahtjeve za sufinansiranje. Nakon provedene procedure, Općinsko vijeće je na 12. redovnoj sjednici, održanoj 22. juna 2017. godine, usvojilo listu sa šest stambenih zgrada i to na adresama: Bulevar Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Bolnička 50, Kaptol 28 i Kalemova 38, za čije utopljavanje odnosno postavljanje termo fasada će dio troškova snositi Općina Centar", saopćeno je iz Općine Centar.

Općina će u ovom slučaju učestvovati sa najviše do 50 posto potrebnog iznosa, dok će dio novca davati etažni vlasnici. Tačnije, za ovaj projekt bit će izdvojeno 110.185,65 KM iz budžeta Općine Centar, zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije