Općina Centar: Počela izgradnja biciklističke staze prema Jezeru

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Počela izgradnja biciklističke staze prema Jezeru
Radnici građevinske firme „Grakop“ započeli su izgradnju biciklističke staze koja će povezivati Ulicu Alipašina sa parkom Jezero, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

“Jedan od osnovnih ciljeva realizacije ovog projekta je omogućavanje nesmetane putne komunikacije biciklistima i pješacima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero”, saopćeno je iz Općine Centar.

Direktor građevinske firme “Grakop” Senad Sejdić kazao je da će se izgradnja odvijati u fazama kako bi se prolaznicima omogućila nesmetana putna komunikacija.

“Prva faza izgradnje odnosi se na dionicu od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra. Dužina prve dionice iznosi 841 metar, a podijeljena je na deset poddionica. Druga faza izgradnje obuhvata dionicu od ulaza u kompleks Zetra do parka Jezero dužine 802 metra. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi 1.644 metara. Završna podloga biciklističke staze bit će asfalt obojen u crvenu boju. Uz biciklističku stazu ostaje i pješačka staza, a njihova širina će biti oko četiri metra. Dinamika izvođenja radova uveliko će zavisiti od vremenskih uslova, s obzirom da je kraj građevinske sezone. Završetak radova očekujemo naredne godine na proljeće”, pojasnio je Sejdić.

Načelnik Nedžad Ajnadžić izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova i istakao da na ovaj način Općina Centar želi omogućiti svojim sugrađanima sigurnu šetnju i vožnju biciklom do parka „Jezero“, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije