Općina Centar donirala finansijska sredstva humanitarnim organizacijama

Radiosarajevo.ba
Općina Centar donirala finansijska sredstva humanitarnim organizacijama
Općina Centar Sarajevo i ove godine iz svog budžeta izdvojila je značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

S tim u vezi, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike humanitarnih organizacija MDD Merhamet, Udruge Humanitarno pastoralne organizacije Caritas, te srpskog humanitarnog udruženja Dobrotvor.

Tom prilikom potpisani su protokoli prema kojima je iz budžeta Općine Centar izdvojeno po pet hiljada maraka za pomoć u radu karitativnim udruženjima Caritas i Dobrotvor, dok je za MDD Merhamet izdvojeno 20.000 maraka.

Načelnik Ajnadžić je istaknuo kako Općina Centar veliku pažnju posvećuje organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

"Svjesni smo da je ovo skromna i simbolična pomoć za vaš izuzetno koristan rad u društvenom prostoru, a koji se prije svega odnosi na humanitarna pitanja. Ovaj oblik podrške radu humanitarnih organizacija neophodan je, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Općina Centar uvijek će finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana. Želimo vam mnogo uspjeha u radu, a ova lokalna zajednica će vam uvijek biti na raspolaganju", naglasio je Ajnadžić.

Direktor regionalnog odbora Udruženja HO Merhamet  Munib Bjelak zahvalio se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na višegodišnjoj podršci u radu izrazivši nadu da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

"Činjenica je da sve veći broj osoba koristi javnu kuhinju. Humanitarni rad je jedan od najtežih poslova i nažalost najmanji dio sredstava se izdvaja za takav rad, stoga je ova pomoć Općine Centar jako značajna za nas", kazao je Bjelak.

Dobru saradnju s Općinom Centar pohvalio je Aleksa Ćebić, predsjednik srpskog humanitarnog udruženja Dobrotvor.

"Koristim priliku da se u ime srpskog pravoslavnog udruženja Dobrotvor zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću. S Općinom Centar dugi niz godina imamo izuzetno dobru saradnju, a nadam se da će ona biti nastavljena uz naš zajednički humanitarni rad", istaknuo je Ćebić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije