Općina Centar odustaje od gradnje podzemne garaže na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba
Općina Centar odustaje od gradnje podzemne garaže na Marijin Dvoru
Foto: Radiosarajevo.ba / Protesti građana

Protesta građana Sarajeva, iz ulice Franca Lehara u sarajevskom naselju Marijin Dvor, koji su se pobunili zbog najave Općine Centar da će u parku spomenute ulice graditi podzemnu garažu, imao je odlične reakcije, pa su iz ove općine poručili da će promijeniti regulacioni plan i odustati od gradnje.

"Stanovnici Općine Centar koji su stali u zaštitu jednog od rijetkih preostalih sarajevskih parkova izražavaju zadovoljstvo najavom općinskog načelnika da će pokrenuti proceduru za izmjenu općinskog regulacionog plana kako bi se spriječilo da izgradnja podzemne garaže ugrozi dragocjenu zelenu oazu u mjesnoj zajednici Marijin Dvor-Crni Vrh", navodi se u reakciji građana.

Vijećnici Općine Centar i načelnik su svojom odlukom na sjednici održanoj u četvrtak, 19. jula, da sa dnevnog reda skinu tačku o odobravanju izgradnje podzemne garaže na lokaciji parka u ulici Franca Lehara, pokazali da uvažavaju argumentirane zahtjeve građana.

"Za nas je ovo bila prilika da svojim stručnim znanjem i zalaganjem pomognemo vijećnicima, kojima smo na izborima dali povjerenje, da zaštite interese stanovika Općine Centar. Svjesni da građansku dužnost ne ispunjavamo samo popunjavanjem glasačkog listića, već i tako što ćemo neprekidno zajedno raditi na izgradnji boljeg grada za sve nas, stojimo na raspolaganju izabranim predstavnicima građana za daljnje konsultacije i konstruktivnu razmjenu mišljenja.

S nestrpljenjem očekujemo narednu sjednicu općinskog vijeća i novi, izmijenjeni nacrt regulacionog plana Općine Centar za koji se nadamo da će uvažiti naše zahtjeve i prijedloge čiju je opravdanost potvrdio i općinski načelnik svojom odlukom da s dnevnog reda skine spornu tačku", zaključuje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije