Općina Centar nije vlasnik kosog lifta, građani ogorčeni

Radiosarajevo.ba
Općina Centar nije vlasnik kosog lifta, građani ogorčeni
Općina Centar Sarajevo nije vlasnik lifta niti je nadležan za upravljanje i održavanje sredstava javnog saobraćaja, ali želi aktivno učestvovati u rješavanju ovog krupnog problema naših sugrađana, kazali su iz Općine Centar.

Podsjećamo, načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić u nekoliko navrata je naglašavao spremnost Općine da preuzme upravljanje kosim liftom, ali pod jednim uslovom: da kosi lift pređe u vlasništvo Općine Centar Sarajevo.

S tim u vezi, ističu, započete su procedure u vezi prebacivanja vlasništva na Općinu Centar, ali taj posao još nije završen do kraja.

Koliko je ozbiljna u namjeri da preuzme kosi lift i građanima s ovog područja obezbijedi, prije svega, sigurana zatim i kvalitetan vertikalni transport, kako ističu,  govori i činjenica da su u budžetu Općine Centar za 2018. godinu planirana sredstva za rekonstrukciju kosog lifta.

Pored toga, naglašavaju, načelnik Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obavio niz razgovora s predstavnicima renomiranih europskih kompanija koje se bave poslovima vertikalnog transporta, a sve s ciljem da, nakon što kosi lift pređe u vlasništvo Općine, što prije započnu prodecure oko njegove rekonstrukcije.

Građani sarajevskog naselja Ciglane koji se svakodnevno susreću s problemima prijevoza do svojim stanova, kazali su nam da ih ovaj problem prati već dugi niz godina i da nadležni prebacuju odgovornost jedni na druge.

"Već duže vrijeme pokušavamo riješiti problem kosog lifta na Ciglanama. Non-stop se obraćamo Općini Centar i Mjesnoj zajednici (MZ) Ciglane i uvijek stižu samo obećanja. Ukoliko se naš problem ne riješi, nas 1.200 stanara, koliko se direktno tiče ovo pitanje, pokrenut ćemo inicijativu i žešće se boriti", kazao nam je jedan od stanovnika naselja Ciglane u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije