Općina Centar izdvojila 12.000 KM za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Općina Centar izdvojila 12.000 KM za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju
/ Općina Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo, u budžetu za 2018. godinu, izdvojila je 12.000 KM za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.

Pomenuta sredstva namijenjena su za troškove prevoza djece i njihovih pratilaca od kuće do škole i obratno. Trenutni korisnici ovog programa su pratioci i učenici nastanjeni na području općine Centar, a koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju i Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu.

Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem kroz višegodišnje ulaganje i podršku ovakvim projektima nastoji omogućiti normalno odrastanje i školovanje djece s poteškoćama u razvoju kao i socijalizaciju među vršnjacima koja je jako bitan proces u njihovom odrastanju, naveli su u saopćenju.

Na području središnje sarajevske općine je registrovano 130 osoba koje imaju poteškoće u razvoju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije