Općina Centar: Građani obavezni čistiti snijeg i uklanjati ledenice

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Građani obavezni čistiti snijeg i uklanjati ledenice
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Imajući u vidu da je u toku sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar ponovo poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

Snijeg koji proteklih dana pada stvorio je snježni pokrivač na krovovima zgrada, a zbog izuzetno niskih temperatura stvaraju se ledenice koje predstavljaju opasnost za pješake.

"Poznato je da prolaznicima i parkiranim automobilima nerijetko prijeti opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada. U smislu preventivnog djelovanja na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća apelujemo na građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada da poduzmu sve aktivnosti za bezbjedno uklanjanje leda i snijega sa krovova i ispred svojih stambenih objekata", saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

Iz općinske Službe podsjećaju građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada, na njihove obaveze koje proizilaze iz Zakona o prostornom uređenju („Sl. novine Kantona Sarajevo“ br. 7/05 čl. 143, 145. i 159) i Zakona o komunalnoj čistoći („Sl. novine Kantona Sarajevo“ br. 11/97 čl. 47).

S obzirom na navedeno, mole se građani da lično ili preko svojih upravitelja provjere stanje i po potrebi hitno uklone snijeg i led sa krovova i ispred svojih zgrada, dodaje se u saopćenju Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije