Općina Centar: Besplatni kursevi engleskog i njemačkog jezika

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Besplatni kursevi engleskog i njemačkog jezika
/ Općina Centar Sarajevo
Poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uvjeta prilikom zapošljavanja i stjecanja konkurentnosti na tržištu rada.

Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU Centar za kulturu, čiji je i osnivač, te Školom za strane jezike Poliglot tokom oktobra i novembra 2017. godine organizira besplatne kurseve engleskog i njemačkog jezika za mlade uzrasta od 15 do 30 godina s područja Centra.

Namjera projekta je podstaći mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladim za period 2014-2020. godine.

Akreditirani predavači iz Škole za strane jezike Poliglot će vršiti edukaciju polaznika dva puta sedmično u prostorijama ove škole.

Svi polaznici nakon jednog modula obuke, odnosno 36 časova, dobit će odgovarajuće certifikate. Pravo prijave imaju svi mladi od 15 do 30 godina, s područja općine Centar, a prednost će imati nezaposlene mlade osobe. 

Zainteresirane mlade osobe mogu se prijaviti u prostorijama Škole za strane jezike Poliglot, Obala Kulina bana 24/I, svakim radnim danom od 9 do 16 sati, a najkasnije do 28. septembra 2017. godine.

Kandidati koji se prijave će biti online testirani, kako bi se odredio nivo znanja za navedene kurseve, te odredila grupa koju će polaznik pohađati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije