Oglasili se Hoteli Ilidža povodom navoda ViK-a da su krali vodu

Radiosarajevo.ba
Oglasili se Hoteli Ilidža povodom navoda ViK-a da su krali vodu
Foto: Hoteli ilidža / Oaza

Hoteli Ilidža su komentarisali tvrdnju sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija da je autokamp i restoran Oaza, koji je u vlasništvu Hotela Ilidža, krao vodu. Saopćenje ove kompanije prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem se olitujemo po optužbama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija izrečenim u tekstu objavljenom na službenoj internet stranici navedenog preduzeća, dana 24.12.2019. godine, a koje je Vlada Kantona Sarajevo objavila na svojoj službenoj Facebook stranici.

Naime, lažni su navodi da restoran Oaza smješten na adresi IV Viteške brigade broj 3, nelegalno koristi komunalnu vodnu uslugu i time oštećuje Vodovod i kanalizaciju.

Vodovod ponovo u akciji: Oaza iskopčana zbog krađe vode

Istina je da su radnici Vodovoda i kanalizacije zaduženi za kontrolu i nadzor pristupili lokaciji, ali iz razloga službenog poziva od strane Uprave Hoteli Ilidža u čijem sastavu restoran Oaza posluje. Na adresu Vodovoda i kanalizacije smo uputili Poziv za detekciju i otklanjanje kvarova broj 1532-2/16 i to još 2016. godine. Kvar se odnosi na konstantno plavljenja šahta koji Vodovod i kanalizacija koristi kao hidrant, a koji se ne koristi za snadbijevanja objekata Apartmanskog naselja i restorana Oaza na čiju mrežu nije ni priključen.

Stalno plavljenje predmetnog šahta uništava okruženje i odaje utisak neurednosti i neuređenosti cijelog kompleksa. Skoro tri godine nakon upućivanja navedenog Poziva za otklanjanje kvara, tačnije 26.6.2019. godine, putem maila smo primili Zahtjev za odobrenje za ulazak na posjed Apartmanskog naselja Oaza u sklopu kojeg se nalazi i restoran Oaza. Navedeni Zahtjev smo odmah odobrili. Po dolasku na teren radnici Vodovoda i kanalizacije pregledali su lokaciju i bez napora da otklone kvar, zbog kojeg su i pristupili, napustili su teren.

Iz gore navedeno, i prostom laiku je jasno da je predmetni šaht bio neispravan i poplavljen i protekle tri godine, pa i duže, te sve i da smo htjeli zloupotrijebiti i nelegalno koristiti vodu iz tog šahta, to naprosto nije bilo moguće tehnički izvesti.

Nadalje ističemo da nismo u posjedu Zapisnika o nelegalnom korištenju komunalne usluge broj 0000107 na koji se pozivate u Vašim optužbama, te ističemo da pri kontroli ovlaštenih službenika Vodovoda i kanalizacije nije zabilježeno niti jedno mjesto isticanja vode (slavina) u restoranu i bungalovima Apartmanskog naselja Oaza koje nije bilo priključeno na vodovodnu mrežu Vodovoda i kanalizacije i čija je potrošnja nije bila zabilježena na mjernim uređajima za bilježenje potrošnje.

I na poslijetku naglašavamo da ćemo za neistinite navode, optužbe i klevetu biti primorani tražiti zaštitu nadležnog suda i protiv onih koji su ih iznijeli podnijeti tužbu", saopćeno je iz Hotela Ilidža.

Javnosti su dostavili njihov poziv za detekciju i otklanjanje kvara od 28. septembra 2016. godine i službenu prepisku preko e-maila od 27. jula 2019. godine.

U pozivu iz 2016. godine je navedeno:

"Poštovani, obraćamo Vam se sa molbom da izdate nalog za detekciju i otklanjanje kvara na lokaciji IV Viteške brigade broj 3, Ilidža. Naime na navedenoj lokaciji nalazi se Apartmansko naselje Oaza, u vlasništvu Hotela Ilidža, a u krugu kojeg je cjelokupna površina propisno uređena sprotskim terenima, parkingom i igralištem za djecu i česte poplave oko šahta koji je služio kao hidrant Vodovoda i kanalizacije i koji ste dužni održavati u tehnički ispravnom i urednom stanju, uništavaju navedenu lokaciju.

Napominjemo da navedeni problem predstavlja ružnu sliku i odaje utisak neurednosti, a zatim i predstavlja praktičan problem uništavanjem travnjaka i okolnih površina."

Poziva ViK-u - undefined

Foto: Hoteli ilidža: Poziva ViK-u

U Službenoj prepisci od 26. juna 2019. je istaknuto:

"Poštovani, molim Vas da nam odobrite ulazak u krug kampa Oaza radi izvođenja radova na obustavi curenja vode koje se poajvilo u Vašem krugu.

Intervencije koje bi obavljali u krugu kampa Oaza u ulici IV Viteške brigade su:

- Iscrpavanje vode iz postojećeg šahta koji se nalazi uz bungalove kao i detekcija kvara koji uzrokuje isticanje vode iz šahta.

Nadamo se što skorijem odgovoru na naš dopis."

Poziva ViK-u - undefined

Foto: Hoteli ilidža: Poziva ViK-u

U danas objavljenom saopštenju Vodovoda i kanalizacije je naglašeno:

"Hotel autokamp, restoran Oaza,kontinuirano su krali vodu iz sistema vodosnadbijevanja. Danas(op.a. jučer) su radnici Odjela za kontrolu i nadzor Vodovoda i kanalizacije Sarajevo, uz prethodnu saglasnost i prisustvo vlasnika hotela Oaza Alija Budnje, izvršili kontrolu korištenja komunalne vodne usluge iz sistema vodosnabdijevanja u vlasništvu Vodovoda i kanalizacije.

Tom prilikom je utvrđeno da navedeni privredni objekat Oaza u ulici IV Viteške brigade broj 4,Ilidža,nelegalno koristi komunalnu vodnu uslugu,a sto je konstatovano Zapisnikom o nelegalnim korištenju komunalne usluge br.0000107.

Vodovod i kanalizacija će ispostaviti fakturu za naknadu nelegalno utrošene vode. Vlasnik objekta upozoren da je dužan ukloniti nelegalne instalacije."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije