Održana edukacija mladih o sigurnosti i policijskom poslu

Radiosarajevo.ba
Održana edukacija mladih o sigurnosti i policijskom poslu
Foto: Vijeće mladih / Posjeta Jedinici za specijalističku podršku

Vijeće mladih Općine Centar je povodom obilježavanja Dana mladih Općine Centar, uz podršku Općine Centar a u suradnji sa Upravom policije, organiziralo posjetu i predavanje učenicima JU OŠ "Vladislav Skarić" na temu sigurnost i izazovi policijskog posla.

Posjeta je bila edukativnog karaktera, a policijski službenici su učenicima prezentirali sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, te približili djeci rad policijskih službenika.

Učenici su s pedagogicom navedene škole, posjetili su danas Jedinicu za specijalističku podršku, Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, gdje su u početnoj fazi imali priliku vidjeti službena specijalistička vozila Uprave policije, opremu koju pripadnici JSP-a koriste, kao i prisustvovati pokaznoj vježbi pripadnika JSP i službenih pasa.

Zamjenik komandira Jedinice za specijalističku podršku Edib Prašović istakao je neophodnost pripreme i jedinstvenog djelovanja "Mi ovdje dišemo kao jedan, svaki od pripadnika JSP-a poznaje i adute i deficite svojih kolega, pravilnom pripremom i savjesnim radom uspjeli smo zabilježiti značajne rezultate u našem djelovanju i podnijeti svu težinu policijskog posla. Jedinica za specijalističku podršku je primjer u policijskom poslu unutar države Bosne i Hercegovine ali i šire."

Učenici OŠ "Vladislav Skarić" su bili oduševljeni posjetom, a pedagogica škole je istakla da "ovakav vid edukacija smatram istinski neophodnim jer približava ulogu policijskog službenika djeci, danas je njima sve ovo jako zabavno i interesantno, ali će vjerujem u budućnosti spoznati težinu zadatka kojeg ovi ljudi obavljaju".

Predsjedavajući Željko Vukša-Fejzić zahvalio se Upravi policije na kontinuiranoj podršci te naglasio da "malo koji čovjek za svog života može nositi epitet heroja, danas ste imali priliku upoznati žive heroje koji danonoćno nose teret naše sigurnost. Bitno je istaći i opasnost ovog posla te spomenuti heroje koji se posebno ističu gospodina Muhidina Pivodića, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića koji su svojim životima platili cijenu naše sigurnosti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije