Održan 2. Detox Night u ugodnom ambijentu Noova restorana

Radiosarajevo.ba
Održan 2. Detox Night u ugodnom ambijentu Noova restorana
Foto:sfd.ba / Drugi po redu Detox Night powered by BIONA.ba održan je u srijedu

Drugi po redu Detox Night powered by BIONA.ba održan je u srijedu, 20. juna, u intimnoj atmosferi  i za 40 posjetitelja,  u prelijepom i ugodnom ambijentu Noova  restorana u sklopu Sunnylanda Trebević.

Nakon bajramskih praznika, te prekomjernog unosa bajramskih poslastica, detox je zasigurno organizmu bio prijeko potreban,  a posjetitelji Noova restorana ujedno su osvježeni kročili u ljetni period.

Misiju čišćenja organizama predvodio je iskusni i vrhunski tim kuhara, te  svim gostima eventa 2. Sarajevo Food Dictionary priuštio nezaboravno gastro-iskustvo.

Ljubitelji hrane imali su priliku uživati u povrtnom pireu od brokula i korjenastog voća serviranim sa prilogom od grilovanog tofua by Biona, te u thai salati od svježih krastavaca i mrkve sa dresingom od bundevinog putera i sjemenki. Nakon toplog i hladnog predjela,  uslijedilo je pomno pripremljeno i ekstravagantno servirano glavno jelo – punjena puretina na sous-vide način. Za sami kraj, kulinarski tim spremio nam je neobičan desert – mousse od citrusa .

Sve one koji žele uživati u zdravoj hrani pripremljenoj na pažljiv i poseban način organizatori pozivaju na novo druženje koje je planirano za 16. juli kada kada se nastavlja njihova misija pružanja novih i kvalitetnih gastro-iskustava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije