MUP Kantona Sarajevo će uskoro zaposliti dodatnih 120 policajaca

Radiosarajevo.ba
MUP Kantona Sarajevo će uskoro zaposliti dodatnih 120 policajaca
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo uskoro bi trebalo zaposliti 120 novih policajaca, nakon što je o Vlada KS-a dala saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta u ovom ministarstvu.

Iako su iz Uprave policije, u pripremljenom materijalu, zahtijevali mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu "policajac", ali im je na ovoj sjednici odobreno raspisivanje oglasa za njih 120, jer se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionirani ili će se penzionirati do 2019. godine.

Raspisivanje javnog oglasa trebalo bi uslijediti najkasnije za 15 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca. U međuvremenu će uslijediti i imenovanje posebne komisije koja će izvršiti izbor najboljih kandidata.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana, i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična.

Nakon obavljene obuke, policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.

Na ovoj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije