Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja uručene za 459 osoba

Radiosarajevo.ba
Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja uručene za 459 osoba
Foto: Vlada KS / Damir Filipović

Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja u iznosu od deset hiljada maraka po aplikantu danas je dobilo 459 mladih osoba do 35 godina starosti sa područja Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Za ovu svrhu je izdvojeno 4,6 miliona maraka u ovoj godini.

Iz Vlade Kantona su podsjetili da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša prethodno objavilo Javni poziv za zainteresovane.

Konačna rang lista: 461 osoba će dobiti po 10.000 maraka za kupovinu stana ili kuće

Osim starosne dobi, uslov je bio da osoba živi najmanje tri godine na području Kantona Sarajevo.

Drugi kriteriji bili su: stepen stručne spreme, broj članova domaćinstva, priznati naučni, kulturni, sportski i profesionalni uspjeh, članovi porodice šehida, poginulog ili nestalog borca, stepen invalidnosti, kupopordajna cijena stana ili kuće iz ugovora, te zajedničko apliciranje bračnih ili vanbračnih partnera.

"Namjera mi je bila da realiziramo ova sredstva i vi ćete do kraja ovog mjeseca na svojim računima imati raspoloživo 10.000 maraka. I to je iskreno, jedan od projekata na koje sam ponosan. S ovakvim i sličnim projektima nastavit ćemo i u budućnostim, a želim vam da kvalitetno potrošite ovaj novac" poručio je resorni ministar Damir Filipović.
Damir Filipović - undefined

Foto: Vlada KS: Damir Filipović

Kako je saopćeno, Vlada sarajevskog kantona je odlučila da stimuliše mlade pri kupovini stana. To su ocijenili kao veliki projektom za koji smatraju da može doprinijeti ostanku mladih u zemlji.

Ovo je treća godina provedbe projekta.

Ministar Filipović je poručio da će biti nastavljen i sljedeće godine.

Dodjeli Odluka prisustvovaao je i ministar saobraćaja Adnan Šteta, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije